Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Dan škole

 2. svibnja 2019. 10:07 |   Zanimljiva događanja


"ZNANSTVENI BUS"
Obilježavanje Dana Škole i Dana planeta Zemlje započeli smo izvođenjem pokusa u suradnji sa studentima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Split i udrugom "Put znanosti". 
U provedbi ciklusa eksperimenata iz Biologije, Kemije i Fizike pod nazivom "Znanstveni bus" sudjelovali su učenici 1. c, 2. c, 3. c i 4. c razreda i njihovi mentori, profesori Gabrijela Marin, Ivan Raspović, Tanja Anić i Filip Babok.

ČIŠĆENJE OKOLIŠA I RECIKLIRANJE PLASTIKE
Za vrijeme trajanja znanstvenih eksperimenata u "Znanstvenom busu" učenici 1. b, 1. c i 2. c razreda su čistili okoliš škole uz pomoć razrednica Anite Stipanov, Helene Bekić i pedagoginje Vere Barić.
Istovremeno, učenici 1. a i 1. b razreda su pripremali plastične boce za reciklažu uz upute svog mentora, profesora Ivana Raspovića.

PRIGODNI PROGRAM U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Prigodni program u školskoj knjižnici vodila je učenica Dorotea Dešković, a fotografirala učenica Loreta Baradić.
Na početku programa učenica Angela Mazić održala je prezentaciju o Morskim orguljama za koju je nagrađena 3. mjestom na Državnom natjecanju iz prirodoslovlja. Angelu je za to natjecanje pripremala mentorica, profesorica Gabrijela Marin.
Prosudbeno povjerenstvo za odabir najboljeg učeničkog filma s ekološkom tematikom u sastavu profesorice Gabrijela Marin, Marijana Škunca-Vrkić i knjižničarka Tanja Serdarević proglasilo je film učenika 2. c razreda Roberta Čakaruna "Dan planeta Zemlje" 3. najboljim filmom. Učenici su glasovanjem 2. mjesto dodijelili filmu "Očuvanje i zaštita prirode" učenika 2. b razreda Ahmetu Hirkiću dok je najboljim filmom proglašen film o recikliranju učenice 2. c razreda Kristine Kutije. Mentor svih nagrađenih filmova je profesorica Gabrijela Marin.
Prigodni program završili smo prikazivanjem filma o zagađenju na engleskom jeziku "Talk Show" koji su učenice 1. c razreda Vanessa Frankić i Lucia Silvana Šimac napravile pod mentorstvom profesorice Marije Perković.

RADIONICA "NEĆU VREĆU!"
Učenici 5. b razreda su pod mentorstvom nastavnice Ljiljane Grginović napravili plakat i održali predavanje učenicima 2. c, 3. a i 3. b razreda o zagađenju okoliša plastičnim otpadom, a zatim održali ekološko-kreativnu radionicu oslikavanja platnenih torbi pod nazivom "Neću vreću!".
Ovom radionicom upozorili su na mogućnost smanjenja plastičnog otpada korištenjem platnenih vreća umjesto onih od plastike.

PREDAVANJE DR. JAMNICKOG, UČENIČKI FILMOVI i PREZENTACIJE
Za vrijeme prigodnog programa u školskoj knjižnici i radionice "Neću vreću!" dr. Mirko Jamnicki Dojmi održao je predavanje o globalnom zatopljenju učenicima 5. b, 4. a i b razreda dok su učenici 1. a i b, 2. a i b razreda slušali predavanja učenika i gledali učeničke filmove s aktualnim temama iz ekologije.