Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Priručnik Kronične rane

 11. listopada 2019. 12:08 |   Novosti


Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je u izdanju Naklade Slap objavljen priručnik Kronične rane, odobren od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a čiji su autori nastavnici Medicinske Škole Ante Kuzmanića Zadar.

Kronične rane, njihova dijagnostika i liječenje velik su izazov svekolikoj populaciji, kako pacijentima i njihovim obiteljima, tako i medicinskim sestrama i liječnicima.

U hrvatskoj literaturi možemo naći tek mali broj priručnika i udžbenika koji govore upravo o kroničnim ranama i najsuvremenijim spoznajama o dijagnostici te liječenju, a moramo naglasiti da je skoro potpuno zanemaren psihološki efekt kroničnih rana na oboljele.

Priručnik je sažet iz recentne domaće i strane literature, brojnih članaka, udžbenika i priručnika tako da se na jednom mjestu nalazi ono što je najbitnije za rad s pacijentom. Uvrštene su i najsuvremenije spoznaje na polju dijagnostike, liječenja i zdravstvene njege bolesnika s kroničnom ranom.

Ovaj priručnik prvenstveno je namijenjen mladim naraštajima, učenicima srednjih medicinskih škola i studentima sestrinstva, upravo onima koji se prvi put susreću s problemom kroničnih rana. Ovaj priručnik namijenjen je medicinskim sestrama i tehničarima koji niz godina rade, a htjeli bi obnoviti svoje znanje i usvojiti nove spoznaje na ovom području. Prikladan je i za obiteljske liječnike, upravo one koji imaju potpuni uvid u stanje svog pacijenta i koji znaju što je najbolje za njega.

Autori: Oliver Jurić i Jelena Kevrić