Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


HUMANITARNA AKCIJA „PETRI OD SRCA“

 19. prosinca 2021. 09:26 |   Novosti


U petak, 17. i subotu, 18. prosinca u City Galleriji Zadar prikupljali smo donacije za liječenje naše učenice Petre Adžić.

Donacije su u zamjenu za božićne radove naših učenika prikupljali učenici 4. b razreda (Marijana Franjić, Tonka Rak, Luana Gaxha i Damjan Buvari) i Petrinog 2. A razreda (Lara Kandić i Marta Lemaher).

Prikupljanje donacija za Petru pokrenula je njezina razrednica Josipa Bačić uz podršku ravnateljice Anite Basioli, a akciju „Petri od srca“ organizirala je voditeljica božićnih kreativnih radionica, knjižničarka Tanja Serdarević.

Digitalni plakat za ovu humanitarnu akciju izradili su učenici 5. A razreda, grupa A (Andrea Bačić, Anđela Klanac, Lorena Marija Klanac, Tonka Petešić, Ines Batur, Lucija Kardum, Lucia Stura, Jelena Peraić, Dino Šalina i Marta Knežević) s mentoricom Ljiljanom Grginović, a besplatno ih je izradio studio GrafikArt.

Naziv ove humanitarne akcije osmislila je nastavnica Verica Elveđi.

Ovo nije prva, a vjerujemo ni posljednja, akcija prikupljanja pomoći za našu Petru. Učenici su u školi dosad u više navrata sa svojim razrednicima prikupljali novčanu pomoć za nju, a prvu akciju prikupljanja pomoći za Petru izvan škole održala je nastavnica Ana Lukanović-Grgurović prilikom akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi u Shopping centru Supernova Zadar 4. prosinca.

Zahvaljujemo se našim sugrađanima na podršci i sudjelovanju u našim humanitarnim akcijama prikupljanja pomoći za Petru Adžić!