Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ZDRAVSTVENE NJEGE „WORLDSKILLS 2022.“

 18. ožujka 2022. 16:09 |   Novosti


17. ožujka u našoj školi održano je Međužupanijsko natjecanje iz Zdravstvene njege „WorldSkills 2022.“. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 11 hrvatskih medicinskih i zdravstvenih škola: Škole za medicinske sestre Mlinarska, Medicinske škole Pula, Medicinske škole Karlovac, Zdravstvene škole Split, Škole za medicinske sestre Vrapče, Medicinske škole u Rijeci, Škole za primalje, Medicinske škole Ante Kuzmanića – Zadar, Medicinske škole Šibenik, Medicinske škole Dubrovnik i Srednje škole Pregrada.

Program dobrodošlice započeo je pozdravnim govorom ravnateljice Anite Basioli u kojem je istaknula važnost ovakvih natjecanja za promicanje strukovnog obrazovanja. U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice 3. razreda Marta Marija Marušić i Lucija Mikulić s pjesmama „Providenca“ i „Bez tebe“ dok je učenica 2. razreda Marija Matković okupljenima pročitala pjesmu pjesnika Stjepana Lice i vlastiti rad na temu prijateljstva. Predsjednica Prosudbenog povjerenstva Verica Elveđi pozdravila je zatim sve okupljene i zaželjela sudionicima puno uspjeha u natjecanju nakon čega su ona i ravnateljica učenicima i njihovim mentorima podijelile darove dobrodošlice.

Prije početka natjecanja učenici i članovi Prosudbenog povjerenstva okupili su se ispred praktikuma u kojem se održavalo natjecanje. Dok su učenici rješavali svoje praktične i teorijske zadatke iz Zdravstvene njege, njihovi mentori su s članovima Organizacijskog povjerenstva posjetili Muzej stakla, Morske orgulje, Pozdrav Suncu i ostatke antičkog Foruma.

Međužupanijsko natjecanje iz Zdravstvene njege nadgledalo je i ocjenjivalo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: predsjednica Verica Elveđi, članovi Sonja Šare, Lucija Grbić i Petra Karaga te administratorica Marija Kresoja. Za organizaciju ovog natjecanja bile su zadužene ravnateljica Anita Basioli, nastavnica Ljiljana Grginović, knjižničarka Tanja Serdarević, pedagoginja Petra Dominis Žura i profesorica Josipa Bačić.

Prvo mjesto na ovom natjecanju osvojila je učenica Corina Torić iz naše, Medicinske škole Ante Kuzmanića-Zadar. Corinu je za to natjecanje pripremala mentorica Ivana Lapčić.  Drugoplasirana je učenica Ingrid Tukarić iz Medicinske škole Karlovac. Ingrid je za WorldSkills pripremala mentorica Marijana Lukšić Puljak. Treće mjesto osvojio je Roberto Bogdanoski s mentoricom Klarom Ibrišagić iz Medicinske škole Pula. Četvrto mjesto pripalo je Josipu Bijeliću i mentorici Ivi Šušterčić iz Škole za medicinske sestre Mlinarska, a peto Ivanu Porubiću i mentorici Veroniki Miljanović – Vrđuka iz Škole za medicinske sestre Vrapče.

Ovih pet učenika svojim rezultatom osvojilo je plasman na Državno natjecanje iz Zdravstvene njege. Njima i njihovim mentorima čestitamo na tom velikom uspjehu!


 46810341_254855156862366_4600834840122355066_n.mp4