Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


SAVJETOVALIŠTE ZA MLADE: DVIJE KREATIVNE RADIONICE „NOŠENJE S STRESOM“I „SAMOPOUZDANJE“

 13. lipnja 2022. 12:06 |   Novosti


U okviru Savjetovališta za mlade za 1. c, 2.a, 2.b, 2.c razred održane su kreativne radionice na temu: "Nošenje sa stresom“ i "Samopouzdanje“  koju vodi voditeljica Savjetovališta Linda Bakotić, psiholpginja Yvette Kalaba i pedagogica Petra Dominis Žura.

Cilj radionice je postizanje svjesnosti o svojim mislima, osjećanjima, potrebama, željama i postupcima, kao i svjesnosti o tome kako se javljaju u pojedinim situacijama.

Samopoštovanje je slika o sebi. To je način na koji vrednujemo ono što činimo, ono što jesmo i rezultate koje postižemo. Sliku o sebi stvaramo cijeloga života. Kroz osmišljene aktivnosti učenici su vježbali na koji način mogu biti u kontaktu sa sobom. Ovom radionicom kod učenika se  utječe na poticanje razvoja pozitivne slike o sebi. Čovjek je sazdan od materijala (tjelesno) ali su tu svjesnost (misao), emocije i ponašanje. Pucanje se događa najčešće neprimjetno jer je postupno na tjelesnom, emocionalnom jer se loše osjećamo, na misaonom i u ponašanju. Stres ne treba biti nužno loš. Određena količina napetosti, uzrokovane nepoznatim ishodom onog što radimo, radoznalošću željom za istraživanjem i dokazivanjem neophodna je za svaku aktivnost. Ako toga nema, nema aktivnosti, ako pak nema aktivnosti, tu je bolest. Mi se na tjelesnoj i mentalnoj razini pripremamo za aktivnost na način da dižemo naš unutarnji tonus – adaptiramo se. Na taj se način prilagođavamo zbivanjima u našoj okolini. Kroz osmišljene aktivnosti učenici su vježbali na koji način  se nositi sa stresom.

Uskoro ćete moći vidjeti promotivni video Savjetovališta za mlade te tako dobiti uvid u njegov rad. Donosimo vam  samo djelić zanimljivih radionica i sadržaja kojih će u budućnosti biti još više!