Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


DAN OTVORENIH VRATA U NAŠOJ ŠKOLI

 20. travnja 2023. 09:22 |   Novosti


18. travnja našu su školu posjetili učenici osnovnih škola i njihovi roditelji te ostali posjetitelji kojima smo predstavili rad naše Škole izvođenjem brojnih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti.

Rad Škole i manifestaciju Dan otvorenih vrata posjetiteljima i novinarima predstavila je ravnateljica Anita Basioli.

Posjetitelje je kroz školu vodila nastavnica Sonja Šare koja ih je upoznala s prostorom škole i aktivnostima koje se u njemu odvijaju.

Učenici 4. A razreda su pod mentorstvom nastavnica Verice Elveđi i Jelene Kevrić dijelili posjetiteljima promidžbene materijale i mjerili tlak i šećer u krvi.

Učenici 5. A razreda su s nastavnikom Šimom Stanićem demonstrirali vještine medicinskih sestara i tehničara u gipsaonici.

Učenici 4. A razreda, grupa c, su s nastavnicom Vericom Elveđi predstavili zidni pano na temu utjecaja okoliša na zdravlje.

Nastavnica Ljiljana Grginović je s učenicima izložila plakate na temu očuvanja zdravlja i zaštite okoliša.

Na satu Engleskog jezika učenici su u 1. A razredu pod mentorstvom profesorice Marije Perković predstavili svoje digitalne plakate o klimatskim promjenama na tom jeziku, a učenica Petra Marasović Smoković održala je prezentaciju o posjetu znanstveno-edukacijskom centru Višnjan koju je pripremila s profesoricom Gabrijelom Marin.

Učenice 2. razreda Magdalena, Lana i Laura su s knjižničarkom Tanjom Serdarević predstavile dosadašnji rad učenika na digitalnoj knjizi o klimatskim promjenama.

Katarina, Laura, Antonela i Klara iz 1. A razreda prikupljale su donacije za pomoć učenicima naše Škole i projekt Škole za Afriku. Zauzvrat su posjetiteljima nudile učeničke radove s proljetnih kreativnih radionica, čestitke od papirnatih filigrana i staklenke ukrašene salvetnom tehnikom.

U učionici Biologije učenica 2. C razreda Leona je na zidu crtala stanicu i tako predstavila rad učenika s profesorom Ivanom Raspovićem.

Voditeljica Savjetovalište za mlade, Linda Kojić i psihologinja Yvette Kalaba upoznale su posjetitelje s aktivnostima Savjetovališta za mlade u našoj školi.

U školskoj dvorani održana su dva predavanja - prvo o odabiru zanimanja i zapošljavanju i drugo, o psihopatologiji.