Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Zasadi stablo, ne budi panj

 5. ožujka 2021. 11:10 |   Zanimljiva događanja


U kampanju „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” uključila se i naša škola. Uz pomoć našeg domara, Borislava Perice i učenika Nike Švorinića, koji su pripremili rupe za sadnju, učenice GLOBE skupine u cvijetnjaku ispred škole posadile su sadnice magnolije, a pokraj škole sadnice jabuke i oskoruše.

Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!” nastavlja uspješnu kontinuiranu kampanju sadnje stabala u Republici Hrvatskoj, u kojoj je do sada više od 23 000 raznovrsnih sudionika diljem Hrvatske zasadilo više od 60 tisuća stabala. Kampanja „Tjedan kolektivne sadnja stabala u Hrvatskoj 2021.”  održava se u razdoblju od 1. do 7. ožujka 2021. Sva zasađena područja u RH će se digitalno kartografski vizualizirati na sljedećem linku: https://panj.crogis.hr/

Svjesni potrebe za djelovanjem u utrci s klimatskom krizom, nudimo odgovor na istu u obliku kampanje sadnje stabala, kako bi svi zajedno podizali ekološku svijest i potvrdili društvenu i ekološku odgovornost te na taj način potpomogli u realizaciji ublažavanja posljedica klimatskih promjena.

Marijana Škunca-Vrkić