Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


"NOĆ KNJIGE" U NAŠOJ ŠKOLI

 28. travnja 2021. 17:42 |   Zanimljiva događanja


U petak, 23. travnja smo na satu hrvatskog jezika u 4. c razredu u jutarnjoj smjeni putem prigodnog online programa obilježili "Noć knjige", manifestaciju posvećenu knjigama i čitanju koja se taj dan održava diljem Hrvatske s ciljem poticanja kulture čitanja.

Kako je tema ovogodišnje "Noći knjige" bila Knjige kao lijek, učenici i njihova profesorica Anja Gligora čitali su ulomke i iznijeli svoje dojmove o knjigama i pjesmama koje su na njih ostavile poseban dojam, koje su ih "izliječile", potaknule na razumijevanje, preispitivanje i razmišljanje.

Učenica Antonia Kuštera govorila je o Cesarićevoj pjesmi "Povratak", Petra Čavić o romanu "Povratak Filipa Latinovicza", Matej Gospić o "Antigoni", Laura Drlja o romanu Robina Sharme "Tko će suze liti kad te više neće biti?", a Kristina Kutija o Cesarićevoj "Pjesmi mrtvog pjesnika". Profesorica Gligora pročitala je oproštajno pismo G. G. Marqueza i iznijela svoje mišljenje o tom tekstu.

U čast učenicima 4. c razreda koji ove godine završavaju svoje školovanje, knjižničarka Tanja Serdarević pročitala je pjesmu Halila Džubrana "Vaša djeca nisu vaša djeca".

Zanimljivo i opušteno druženje završili smo rješavanjem online kviza o poznatim hrvatskim i stranim književnicima i njihovim djelima. Na kvizu je pobijedio Antonio Škara koji je točno odgovorio na sva postavljena pitanja. Drugo mjesto osvojila je učenica Kristina Kutija, a treće Tonka Brala.

Obilježavanje "Noći knjige" inicirala je knjižničarka Tanja Serdarević, a organizirala ga je profesorica Anja Gligora.

 


 Noć knjige - video.mp4