Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Međunarodni projekt GeoNight 1.04.2022. –„Head in the Clouds“

 1. travnja 2022. 20:01 |   Zanimljiva događanja


U našoj  školi održana je radionica i predavanje „Head in the Clouds“ u sklopu međunarodnog projekta GeoNight 2022.  s ciljem popularizacije geografije.

Sudionici predavanja, radionice i foto natječaja bili su učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar i Osnovne škole Šime Budinića Zadar. Predavanje, radionicu i foto natječaj na temu „Head in the Clouds“ prema GLOBE protokolima održale su  profesorice geografije Marijana Škunca-Vrkić i Zrinka Klarin.

Učenici su prethodno dobili zadatak da fotografiraju oblake, čije fotografije su  postavljene u digitalnom alatu Book Creator koje možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://read.bookcreator.com/ztCEYOZDSyX5NBdYkg5sfkGNF9k2/KjPmX-uQT5CQe0L5M-0LoA

Najbolje fotografije prikupljene u foto natječaju, koje su kroz anketu odabrali učenici nekoliko razreda, postavljene su na panou škole.

Cilj projekta je osvijestiti važnost geografije u obrazovanju i u svakodnevnom životu učenika. Poticati kod učenika kreativnost i upotrebu digitalnih alata te korelacija geografije s izvannastavnim aktivnostima -GLOBE.

Kako je bilo na radionici i predavanju, možete pogledati na fotografijama u prilogu.