Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Smanjimo bacanje hrane u ugostiteljstvu

 10. listopada 2023. 08:33 |   Novosti


Naša škola je u suradnji s tvrtkom Ilirija d.d. u suradnji provela zajednički edukacijski projekt “¨Smanjimo bacanje hrane u ugostiteljstvu¨,  a sve s ciljem razvijanja svijesti o ekološkim problemima, njihovim uzrocima te utjecaju zagađenja okoliša na zdravlje ljudi kroz praktične primjere i demonstraciju istih. U sklopu projekta održana je edukacijska radionica za preko 40 učenika medicinske škole uključujući i 12 učenika i dvije nastavnice iz medicinske škole koja djeluje u sklopu AMEOS Klinikum Hildesheim iz Njemačke.

U sklopu ovogodišnjeg projekta provedene su slijedeće aktivnosti: (I) uočen je i opisan utjecaj bacanja hrane u ugostiteljstvu, (II) uočen je i opisan utjecaj bacanja hrane na ekološki aspekt i zagađivanje okoliša, (III) izrađeni su informativni letci i prezentaciju na temu ¨“Smanjimo bacanje hrane u ugostiteljstvu“ koji će se koristiti u edukacijskim aktivnostima naše škole i (IV) prezentacija novostečenih znanja.

Nakon radnog dijela naši učenici nastavili su ugodno druženje u šetnji i upoznavanju grada Biograda na moru u društvu djelatnika tvrtke Ilirija d.d i zajedničkom ručku.

Ilirija d.d. i naša škola nastavljaju uspješnu suradnju kroz kontinuiranu organizaciju različitih projekata i radionica na temu zaštite okoliša s posebnim naglaskom na razvijanje svijest o potrebi zaštite okoliša među mladim generacijama, a vjerujemo da ćemo nakon uspješno održanog projekta tako nastaviti u budućnosti.