Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Erasmus + Program zdravstvene njege 2 – mobilnost učenika u Škofja Loki, Slovenija

 22. listopada 2023. 20:47 |   Novosti


Drugu godinu za redom učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar su sudjelovali u mobilnosti u Škofja Loki – Slovenia, u sklopu programa Erasmus+ za 2023. g. za ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (broj projekta 2023-1-HR01-KA122-VET-000131810), pod nazivom „Program zdravstvene njege 2“.

Javnim pozivom je odabrano 12 učenika četvrtih i petih razreda smjera obrazovanja medicinska sestra /tehničar opće njege (Đana Kačanić, Marina Gal, Lara Škara, Đana Šimičev, Karla Ivankov, Petra Buterin, Martina Mitrović, Leona Kero, Ivana Livljanić, Viktoria Baričević, Lucija Lisica, Viktoria Bričević) koji su proveli 14 dana u Centru za slijepe i slabovidne u Škofja Loki uz pratnju 2 nastavnice iz područja zdravstvene njege i srodnih predmeta, Ane Lukanović Grgurević i Anite Raljević Špralja.

Cilj mobilnosti je stjecanje novih znanja i vještina u području pružanja zdravstvene skrbi osobama s oštećenjem vida, pomoć u integraciji kroz svakodnevne životne aktivnosti te upoznavanje i učenje o novim međukulturalnim različitostima podneblja u kojem su boravili.

Dani mobilnosti su bili ispunjeni radom u Centru za slabovidne i slijepe u Škofja Loki kroz jutarnje sati svim radnim danima. Kroz radne aktivnosti u Centru za slijepe i slabovidne pohađali su različite edukativne radionice iz područja zdravstvene njege s ciljem stjecanja novih znanja o potrebama osoba sa oštećenjem vida i sljepoćom, sigurnim pristupom u radu za vrijeme pružanja zdravstvene njege, upoznavanjem sa različitim pristupima u radu te  daljnjem obrazovanjuu navedenom području. Kroz popodnevne sate učenici su se upoznavali sa kulturnom baštinom Škofja Loke, narodnim običajima i tradicijom. Kroz mobilnost su posjetili glavni grad Slovenije Ljubljanu i neizostavno jezero Bled.

Mobilnost učenika je započela 01.listopada do 14.listopada 2023.godine.