Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


MOBILNOST U ERASMUS+ PROJEKTU „PROGRAM ZDRAVSTVENE NJEGE 2“ -PORTUGAL

 7. veljače 2024. 17:08 |   Novosti


Učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića-Zadar, 4. i 5. razredi obrazovnog smjera medicinska sestra / medicinski tehničar opće njege, u pratnji nastavnika Petre Karaga, Suzane Badžoka, Anje Gligora i Ivana Raspovića sudjeluju u mobilnosti u Bragi, Portugal u sklopu Erasmus+ projekta „Program zdravstvene njege 2“ (br. projekta: 2023-1-HR01-KA122-VET-000131810).

Mobilnost je započela 4. veljače 2024. i trajat će do 17. veljače 2024.

Cilj mobilnosti je steći nova znanja i vještine u pružanju sestrinske skrbi osobama starije životne dobi te spoznati važnost fizičke aktivnosti i njezinog utjecaja na zdravlje.

Učenici će se upoznati s kulturom i načinom života stanovnika Portugala. Svojim sudjelovanjem u ovoj mobilnosti učenici razvijaju kreativnost i inovativnost iz područja zdravstvene njege.

Zajednička svrha Erasmus+ „Programa zdravstvene njege 2“ je primjena dobrih primjera iz prakse i iskustvo zajedničkog poučavanja i učenja, prikupljanje i razmjena rezultata i istraživanja koja uključuju nastavne sadržaje i iskustva koja će unaprijediti primjenu sestrinske skrbi u budućnosti.