Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


PRIPREMNI POSJET ZA BUDUĆE ERAMSUS+ PROJEKTE U SEVILLI

 11. ožujka 2024. 21:17 |   Novosti


Ravnateljica Anita Basioli i školska koordinatorica za Erasmus+ projekte Petra Karaga su bile u pripremnom posjetu za buduće mobilnosti i aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekata u Sevilli.

U Sevilli su boravile četiri dana. U suradnji s organizacijom Euromind upoznale su se s nastavnim bazama na kojim učenici smjera obrazovanja medicinska sestra/tehničar opće njege mogu steći nova znanja i vještine, upoznati se sa drugačijim načinom pristupa u radu, novom kulturom te obogatiti međuljudske odnose i opću kulturu.

Nastavne baze su različiti smještaji prvenstveno namijenjeni cjelodnevnom i dnevnom boravku osoba starije životne dobi s ciljem pružanja sestrinske skrbi ovisno o potrebama samog korisnika.  Domovi za starije i nemoćne osobe uglavnom primaju od 10 – 25 korisnika. Za vrijeme njihovog boravka o njima brinu medicinske sestre, fizioterapeuti, radni terapeuti i psiholozi te njegovateljice.

Sve nastavne baze su smještene u samom centru grada, ali zahtijevaju uporabu gradskog redovnog prijevoza zbog prostorne udaljenosti od smještaja učenika za vrijeme boravka u Sevilli.

Za vrijeme pripremnog posjeta, ravnateljica Basioli i koordinatorica Karaga, su imale priliku pogledati smještaj učenika i nastavnika u pratnji za vrijeme trajanja mobilnosti, degustirati lokalnu kuhinju, iskusiti lokalni prijevoz kroz grad te povezanost između nastavnih baza i smještaja učenika za vrijeme mobilnosti.

Za one koji žele saznati više o nastavnim bazama, poveznice na web stranice su sljedeće:

  1. Asinsa Residencias - https://asinsaresidencias.com/los-principes/
  2. Bienestar centar - http://bienestarued.com/